Otthon

Hogyan fokozható a laminált padló fahatása?

laminált padló

A laminált padló több szempontból is egy technológiai bravúr, amelyek közül kétségtelenül a fahatás élethű tükrözése kívánkozik az első helyre. Nem ritkán találkozunk olyan beszámolókkal, hogy egy meglévő parkettáról valaki csak később tudta meg, hogy az valójában laminált padlózat, ahogy időnként az is előfordul, hogy az első rátekintés még a szakavatott szemeket is gondolkodásra készteti ez ügyben.

Vannak azonban olyan igényes vásárlók, akik jól ismerik a valódi faparketták világát, sőt szeretik otthonuk teljes bútorzatát is jó minőségű fatermékekből összeállítani. Előfordulhat esetükben, hogy valamilyen okból, akár anyagi, műszaki vagy tulajdonjogi, nem lehetséges a tömörfa parketta megvalósítása, így marad a laminált padló kínálata. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miként lehetne a fahatást tovább fokozni? Ahogy említettük, a laminált padlók arculata eleve nagyon realisztikus, ezért a fahatás fokozása inkább egyéb paraméterek formázásával érhető el. Összegyűjtöttük a leggyakoribb trükköket ebben a témában:

1. Szinkron dombornyomott dekorréteg alkalmazása: A technológia lehetővé teszi, hogy a laminált padló fa mintázata 3D-s legyen optikailag és tapintásra is.

2. Minél természetesebb színárnyalat és rusztikus mintázat választása.

3. A laminált padlódarabok szegélyeinek lefaragása, ezáltal a mesterséges hatás mérséklése.

4. A svédpadlóra jellemző sztenderd szélességi és hosszúsági méretek követése.

5. A vastagabb laminált típusok választása szintén erősíti a tömörfa hangulatát.

6. Valamilyen megszokottól eltérő lerakási minta alkalmazása, pl. halszálka, geometriai alakzat.

7. Valamilyen illatosító szer használata, amely a fa aromáját sugározza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük